З історії жіночої сумочки

Спочатку монети і дрібні предмети містилися в мішечки (найчастіше зі шкіри) і прикріплялися до поясу або в кишені одягу. Ось чому сумка і стала антиподом кишені. У Бургундії, при дворі короля, представники знаті носили шкіряний мішечок на поясі. Це була невід'ємна частина повсякденного костюма. У ньому повинні були дзвеніти монети і називали його омоньер.

Пізніше мішечки почали виготовляти з найрізноманітніших тканин. Жінки прикрашали їх вишивкою, мереживом, плетивами або в'язаним орнаментом. Увійшли в моду сумочки-кисети. Вони отримали назву помпадур і ридикюль. На початку XIX століття городянки мали при собі оксамитові або декоративні шиті золотом мішечки. Їх наповнювали вже не тільки монетами, а й швейними приладдям.

Прообразом сучасних жіночих сумочок стала форма мішечків в стилях бідермейер і ампір. Пізніше використовувалася і стилістика епохи рококо. З XX століття дамська сумочка незмінно доповнює діловий костюм. Вона перестала виконувати декоративну функцію і перетворилася на важливий аксесуар гардероба будь-якої жінки.

Основою сучасної сумочки став жорсткий каркас, що дозволяє зручно розміщувати необхідне приладдя в різних відділеннях. Цей варіант дизайну ідеально підходив як для зберігання косметики, так і для носіння ділових паперів. У вісімдесяті роки минулого століття неймовірно модними стають яскраві поліетиленові пакети. Але їх вік був швидкоплинний.

шкіряна жіноча сумка

Через десятиліття молоді дівчата почали носити крихітні рюкзачки або мініатюрні сумочки на довгому ланцюжку. Дами віддавали перевагу привертає увагу формам, що викликає квітам і незабутнім малюнків. Подібні сумки виготовляли зі штучних матеріалів. У двохтисячних роках увійшли в моду величезні яскраві сумки. Їх носили не тільки молоді, а й жінки віком.

Останнім часом пішла тенденція до зменшення сумочки. Жінки нерідко вибирають в якості повсякденного варіанту зручну і елегантну сумочку-гаманець. У ній тільки гроші, помада, ключі. Ділові жінки воліють сумку-портфельчик, щоб мати під рукою ділові папери.

У будь-якому випадку сумки є модним аксесуаром і повинні гармоніювати з костюмом і взуттям. Тому кожна жінка має кілька сумочок на різні випадки життя. Наприклад, англійська королева Єлизавета II навіть до сніданку виходить з сумочкою.

09.02.2020 21:10:13
0
1382