Жіноча сумка - рекомендації по догляду

Сумка - постійна супутниця жінки. Зовнішній вигляд цього аксесуара залежить не тільки від якості і матеріалу виробу, але і від уміння правильно за ним доглядати. Навіть найдорожча модель швидко втратить свій лоск без належного догляду.

Шкіряні сумки не можна чистити ацетоном або бензином. Не слід сушити їх у нагрівальних приладів. Чистять виріб з натуральних матеріалів спеціальним засобом для видалення забруднень. Для догляду за сумкою можна використовувати кондиціонер (лосьйон), крем для взуття. Якщо сумка забруднилася або намокла, то потрібно протерти її м'якою ганчіркою. Сумки темних тонів для додання блиску протирають тканиною, просоченою натуральним лимонним соком.

Шкіра - матеріал м'який. Вона швидко втрачає форму, на місці згинів з'являються складки, які важко розгладити. Тому зберігати сумки зі шкіри не можна в зім'ятому стані.

Сумки з екошкіри дешевші, ніж вироби з натурального матеріалу, але є чудовою альтернативою. Таку сумку можна прати, сушити на батареї або поблизу нагрівальних пристроїв. Щоб видалити плями, використовують мильний розчин з додаванням оцту. Термін експлуатації продовжить використання кондиціонера. При необхідності сумку зі шкірозамінника слід протирати губкою.

Дуже примхливі вироби з нубуку та замші. Їх рекомендується часто провітрювати. Чистять такі моделі спеціальними гумовими щіточками. Для підтримки початкового вигляду рекомендується матеріал якомога частіше обприскувати спеціальними аерозолями. Пил найкраще видаляти пилососом.

Залоснившиеся місця відновлюють, протерши наждачним папером. Плями найкраще відчистити в хімчистці. Але можна скористатися домашнім способом. На пляма насипають зубний порошок. Через годину забруднення акуратно протирають зубною щіткою. Для чищення не можна користуватися розчинником. Розлучення від цього кошти не видалять навіть фахівці.

Прибираючи сумки із замші та нубуку на зберігання краще відстебнути ремінці і покласти всередину. Так вони довше збережуть свій первинний вигляд.

Лаковані сумки невибагливі. Але важливо пам'ятати, що їх не можна мити під струменем води і піддавати різким перепадам температур. Нехтування цими правилами веде до появи на матеріалі вироби тріщин. Допоможе відстрочити їх утворення регулярне протирання аксесуара ватним тампоном, змоченим оливковою олією.
Перед зберіганням таку сумку рекомендується протерти молоком, просушити і загорнути в м'яку тканину. Це збереже глянсовий блиск вироби.

Хутряні сумки слід регулярно розчісувати м'якою масажною щіткою. Пил з поверхні таких моделей видаляють пилососом. Позбутися від плям допоможе мильний розчин. Після його використання сумку прополіскують під струменем холодної води. Не віджимаючи, струшують, розправляють ворс. Після висушують і розчісують хутро.

Брудну поверхню сумок з білого хутра чистять розім'ятим картопляним пюре. Після, акуратно протирають вологою губкою. Хутряний аксесуар слід часто провітрювати. Але не варто його розміщувати на сонці, адже хутро може вигоріти.

Сумки з синтетичних тканин не вимагають особливого догляду. Але прати їх не рекомендується. Від забруднень виріб чистять вологою губкою, а потім протирають х/б рушником. Зберігати таку сумку можна в целофановому пакеті, але не в зім'ятому стані.

Сумки з велюру, вельвету, льону тощо чистять вологою губкою з розчином мила. Після просушують на сухому повітрі або використовують для цього фен. Плями видаляють засобом для виведення плям. Прати такі аксесуари не варто. Матеріал гірше виглядає, тьмяніє.

Будь-яка сумка швидко втрачає свій первісний вигляд через вологу і перепадів температур. Тому виходячи на вулицю слід оцінити погодні умови і вибрати відповідну модель. Наприклад, в сонячний день краще взяти білу сумку, адже виріб темних тонів швидко вигорає. А ось в бруд на білому матеріалі з'являться плями і патьоки. У похмуру погоду вибирають виріб з непромокаючої тканини або натуральної шкіри. У спеку хорошим вибором будуть тканинні або велюрові сумки.

Щоб сумка якомога довше мала привабливий вигляд, потрібно всього лише дотримуватися простих правил по догляду за цим аксесуаром.

09.04.2021 00:05:39
0
920