Стильна сумочка – незамінна річ для будь-якої жінки

Жіноча сумочка – один із головних атрибутів жіночого образу, яка підкреслює індивідуальність та створює стиль. Однак більшість жінок використовують сумочку для практичного призначення. перенесення особистих речей.

Історія появи жіночих сумок

Історія появи жіночих сумок дійшла до нас із далекого минулого. Ще тоді виникла потреба переносити дрібні предмети із собою, наприклад, гроші. У римлян перша переносна сумка називалася синус – спеціальна кишеня. У гречанок були при собі мішечки-кисети, які згодом стали прототипом сумочок XIX сторіччя.

У XVII столітті був винайдений мереживний рідікюль. Згодом такий рідікюль виконували з дорогоцінних металів: срібла, золота або дорогого хутра. Такі рідікюлі були модним жіночим аксесуаром до кінця XIX століття.

На початку ХХ століття увійшла мода на великі якісні сумочки, виготовлені зі шкіри. Колись модний рідікюль втратив свою актуальність і тепер уже здавався безглуздо маленьким і непрактичним. Однак рідікюль був увічнений двома пам'ятниками: першою – ndash; у Великій Британії у графстві Поулі, і другим – у Мельбурні (Австралія).

Різновид жіночих сумок

Перелічимо кілька різновидів жіночих сумочок:

  1. Ділові сумки найчастіше беруть із собою на ділові зустрічі чи роботу. До такого виду належать сумки-портфелі, портфелі, дипломати. За розмірами вони бувають середні та великі, в основному виконані у строгому стилі, мають правильну форму та нічого зайвого. Адже така сумка повинна вміщати лише найнеобхідніше – документи та речі, і має бути зручною у використанні.
  2. Сумки, які застосовуються для походів у місця розваги, громадські місця відпочинку або в гості, називають урочистими. Вони виконані в стилі класики, модерну, самі по собі витончені та вишукані. Такі сумки призначені для найнеобхідніших під рукою речей, тому за місткістю вони бувають середніми та невеликими, а прикраси для них прийнятні найрізноманітніші. Стиль для урочистих сумок вибирають будь-який, за винятком ділового та спортивного. Використані моделі – жіноча сумка, клатч, бентель або театральна сумочка.
  3. Молодіжні сумки в основному мають середній або малий розмір, дизайн вигадують найрізноманітніший, за винятком ділового. Цей вид сумочки підходить при виході в клуб, на прогулянку містом або при шопінгу. Модель, що використовується – спортивна сумка, рюкзак, сумка-кісет.
  4. Дорожні сумки, як правило, призначені для переїзду, тому за розміром вони мають бути більшими та місткими. У якому стилі буде виконано дорожню сумку, особливого значення не має. Використані моделі – валізи, сумки, саквояжі, візки, баули.

Основи виготовлення жіночих сумочок

Основа виготовлення жіночої сумочки підбирається відповідно до призначення сумки. Якщо це ділова сумка – найкраще, якщо вона буде виготовлена ​​з натуральної шкіри. Якщо це спортивна або дорожня сумка, тоді можна підібрати модель з текстилю або шкірозамінника.

стильна сумочка

При підборі ділової сумки особливу увагу варто приділити якості виробу. Краще, якщо вона буде зроблена із телячої шкіри. Така сумка буде служити довго та надійно. Сумка, зроблена зі шкіри крокодила, виглядає розкішно і багато. Шкіра – найнадійніший матеріал для сумки, однак при її підборі слід враховувати факт підробки, тому потрібно вибирати ґрунтовно, стежачи за кожною дрібницею.

Бують сумки, виготовлені із замшевого матеріалу. Такі речі ненадійні та недовговічні. Якщо на шкіряну сумку не вистачає коштів, краще віддати перевагу шкірозаміннику, він надійніший і практичніший за будь-яку замшеву сумку.

Основні пункти, на які слід звертати увагу при виборі сумки

По-перше, при виборі сумки слід звернути увагу на ціну. Якщо ви хочете якісну, гарну сумку, вона не може коштувати дешево. Найдорожчим матеріалом вважається натуральна шкіра.

По-друге, оцініть фурнітуру сумки – сполучні пряжки, прикраса, застібка. Вона має бути якісно виконана і з хорошого матеріалу. Варто перевірити всі блискавки та ремені на сумці, визначити довжину ременів, перевірити пряжку.

По-третє, зверніть увагу на відповідні пропорції сумки. Якщо сумка маленька, то зроблена на товстих і довгих ременях вона виглядатиме безглуздо. І навпаки, якщо сумка велика, а ремінці короткі – ndash; це дивно.

І нарешті оцінюють якість виготовлення самої сумки – внутрішнє та зовнішнє оздоблення, переплетення та якість нитки, рівність швів. Нитки не повинні виглядати назовні, а шви повинні бути рівними та не перетягнутими, щоб нитка не розірвалася.

Якщо ви дотримувалися всіх пунктів та рекомендацій при підборі сумки, сумка вас не розчарує. А в іншому, сумка підбирається під індивідуальний стиль жінки, її побажання та уподобання.

13.02.2022 14:19:24
0
736