Сумочка – улюблений жіночий аксесуар

Сумка – один з важливих аксесуарів в гардеробі жінки. Найчастіше їх кілька: вони можуть підбиратися під шкіряний ремінь або взуття, під різні випадки життя. Тому так важливо правильно підшукати сумочку.

Історія появи сумки пов'язана з винаходом кишень. Їх придумав французький король замість звичайних тропічних мішечків. Чоловіки носили в них гроші, а жінки – необхідні дрібниці. Спочатку перші сумки не можна було назвати гарними або унікальними. Але в кінці п'ятнадцятого століття для благородних дівчат стає обов'язковим рукоділля. І тоді вони починають прикрашати свої мішечки вишивками, роблячи таким чином їх неповторними.

Протягом десятиліть жіночі сумочки зазнавали різні зміни. Вони змінювалися за формою і призначенням. Були популярні ароматичні сумочки, завдання яких полягало в маскуванні неприємного запаху володаря.

Але вже у вісімнадцятому столітті жіноча сумочка стала виконувати звичну для нас зараз роль. Придворні дами носили в них пудрениці, хусточки, помаду і т.п. У сучасному світі сумочка залишається таким же важливим предметом гардеробу. Чоловіки часто жартують з приводу бездонність жіночої сумки, не розуміючи, навіщо носити з собою стільки різних дрібниць.

У чому відмінність жіночих сумок?

Перш за все в їх призначення.

Зупинимося на сумочках для виходу в світ. До них відноситься клатч і театральна сумочка. Вони невеликого розміру. Клатчі зазвичай відрізняються класичним видом, в той час як театральні сумочки рясно прикрашені вишивкою, паєтками або бісером. Їх схожість в невеликому розмірі – максимум можна покласти кредитну картку, мобільний телефон і помаду. Такі сумочки підходять для походу в ресторан, нічний клуб, театр, концерт класичної музики.

Другий тип жіночих сумок більш поширений. Це так звані «офісні» сумочки. Вони розміру А4, більш місткі, на відміну від клатч. В сумку влізе блокнот, книга, нетбук, мобільний телефон, гаманець, ключі. Якщо у власниці такої сумки є дитина, то знайдеться місце і іграшок, і памперсам.

Офісні моделі сумок бувають різних фактур і забарвлень. Все залежить від фантазії творця. Як і клатч, такого роду сумка підбирається під решті гардероб. Вона повинна поєднуватися з кольором і фактурою. Сумку підшукують в пару до взуття або шкіряного ременя. Не обов'язково вибирати їх одного кольору, вони можуть відрізнятися відтінками або різко контрастувати з основним гардеробом.

улюблений жіночий аксесуар сумки

Ще один різновид жіночих сумок – сумка для документів. Вона має жорсткий каркас, який не дозволяє м'ятися документам. Також є відділи для стільникового телефону, ноутбука, візитівки й канцелярського приладдя. Відмінність цієї сумки ще й в тому, що є широкий ремінь, який дозволяє носити її через плече. Оскільки такі сумки насамперед призначені для ділових жінок, то вони виконуються зі шкіри та в спокійних тонах.

Крім вибору форми сумки, жінку повинна цікавити і проблема вибору матеріалу, з якого виготовлена ​​сумка. Це може бути дерматин, натуральна шкіра, тканина & ndash; немає однозначної відповіді, що саме краще. Для кожної ситуації є свої варіанти.

Незаперечним є той факт, що сумка з натуральної шкіри виглядає дорого, жіночно і елегантно. Така сумка вказує на статус її власниці. Не дарма ж найвідоміші марки використовують тільки натуральну шкіру.

Текстильні ж сумки виглядають молодіжними. Тканина може бути різного кольору і прикрашена різним декором. Вишивка, заклепки, бахрома, орнаменти – ось неповний список можливих варіантів прикраси текстильної сумки. Які переваги у текстильних сумок? Перш за все зручність звернення. Їх легко прати й прасувати, у них часто низька ціна, у них цікавий зовнішній вигляд. Але мінус текстильних сумок в їх несолідно. Поважної пані або бізнес-леді вони не підійдуть.

Отже, в базовому гардеробі кожної жінки має бути як мінімум дві сумки – на вихід у світ і для повсякденності. Максимальна ж кількість їх не обмежена. Як правильно вибрати сумку? Незалежно від матеріалу – штучної або натуральної шкіри – віддавайте перевагу відомим магазинам і популярним брендам. Тільки так станете володаркою якісної і оригінальної речі.

І не потрібно економити. Пам'ятайте, що скупий платить двічі. Краще купити одну дорогу, але якісну сумку, ніж кілька дешевих, які швидко прийдуть в непридатність. Якщо у вас обмежені фінансові можливості, вибирайте універсальну сумку нейтрального кольору, білу або чорну. Завдяки цьому вона буде поєднуватися з будь-яким гардеробом. Не вибирайте сумки з орнаментом: справа в тому, що такі візерунки популярні один-два сезони, потім виходять з моди. І тоді вам доведеться купувати нову сумку. Найголовніше – пам'ятайте, що будь-яка жінка повинна бути красивою і граціозною. І досягти цього допоможе правильно обрана сумочка.

27.12.2020 00:24:21
0
802